Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ»

Відкриті заняття викладачів є однією з основних форм методичної роботи кафедри інформатики і ІКТ факультету фізики, математики та інформатики. Вони мають на меті виявити рівень професійної компетенції та педагогічної майстерності викладача з метою подальшого удосконалення викладацької діяльності.

Найчастіше видом заняття, що пропонується для відвідування виступає лекція.

Одним з ефективних видів лекційних занять є лекція із попередньо запланованими помилками.

 

Саме таку лекцію було проведено 21 лютого 2020 року к.пед.наук, доцентом кафедри інформатики і ІКТ Бондаренко Тетяною Володимирівною. Лекція була організована в межах дисципліни «Захист інформаційних ресурсів» на тему: «Організація захисту комп’ютерної системи від комп’ютерних вірусів».

Основна ідея такої лекції - надати студентам систематизований матеріал з різних наукових, навчальних, інформаційних джерел, в якому запрограмувати помилки. У ході розповіді студенти можуть переривати викладача, якщо отримують невірну інформацію та пояснювати її з своєї точки зору. Якщо студенти не виявили помилки у наданій інформації, викладач сам її повідомляє та обґрунтовує. На такому занятті студенти отримують інформацію як в електронному вигляді, так і слухають пояснення викладача.

Лекція із попередньо запланованими помилками розрахована на стимулювання студентів до постійного контролю за інформацією, що викладається (пошук помилки - змістової, методологічної). Наприкінці лекції було проведено діагностику навчальної діяльності студентів і аналіз запланованих та запрогнозованих помилок.

Ви тут: Головна Новини та події ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ»