Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

наукова хвилинка на тему «Потойбічне життя батарейок»

18 лютого у день народження італійського фізика і винахідника електричної батареї Алессандро Вольта на факультеті фізики, математики та інформатики проведено захід присвячений Дню батарейки.

Під час наукової хвилинки на тему «Потойбічне життя батарейок» кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Юлія Решітник ознайомила присутніх з історією створення, принципом дії, типами батарейок,особливостями їх експлуатації та утилізації.

Одним з найважливіших завдань сучасності є дбайливе ставлення до навколишнього середовища, природних ресурсів та взагалі екології, тому під час бесіди були детально розглянуті питання щодо процесу збору та утилізації  батарейок (включаючи досвід інших країн). Для того, аби не допустити потрапляння небезпечних складників до ґрунтових вод та повітря, в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини кілька років тому були встановлені спеціальні контейнери, в які студенти та працівники передають відпрацьовані батарейки.

На завершення наукової хвилинки учасники заходу мали змогу долучитись до створення моделі найпростішої батарейки та пересвідчитись, що вона може виробляти напругу в 0,5 В.

Дякуємо усім учасникам заходу за активну участь та позитивні емоції!

 

Ви тут: Головна Новини та події наукова хвилинка на тему «Потойбічне життя батарейок»