Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Навчальні тренінги «STREAM-предметів в інклюзивних шкільних групах»

17 лютого 2020 року науково-педагогічні працівники факультету фізики, математики та інформатики доценти Оксана Гнатюк та Тетяна Поліщук взяли участь у проведенні навчальних тренінгів "Основні стратегії взаємодії з дитиною з особливими освітніми потребами в рамках підготовки фахівців до роботи в закладах освіти: навчання по підготовці фахівців STREAM-предметів в інклюзивних шкільних групах. Інноваційний підхід" на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського. Учасниками даного заходу були вчителі інклюзивних класів (математики, фізики, інформатики і природознавства), асистенти вчителів 5-11 класів, заступники закладів загальної середньої освіти та відповідальні за впровадження інклюзії.

Роботу навчальних тренінгів відкрив директор Інституту, кандидат педагогічних наук Віталій Зелюк, який у своєму виступі наголосив на актуальності проблеми підготовці фахівців STREAM-предметів до роботи в інклюзивних шкільних групах та побажав учасникам плідної праці.

Модератор тренінгу, завідувач кафедри педагогічної майстерності та інклюзивної освіти Інституту Ірина Калініченко, у своєму виступі здійснила огляд освітньої програми та розкрила питання «Як зробити школи Полтавщини інклюзивними». А також, представила усіх учасників тренінгу з програмою та командою тренерів.

В ході роботи тренінгу учасники мали змогу ознайомитися з особливостями поділу класної кімнати на робочі зони для навчання та проведення позаурочної роботи STREAM-предметів в інклюзивних класах, організацією і проведенням навчання з STREAM-предметів в інклюзивних класах на інтегративних засадах, інноваційними спеціальними методиками роботи і навчання дітей з особливими освітніми потребами та здійснення їх соціалізації. Підсумком роботи навчальних тренінгів стало вручення сертифікатів усім учасникам.

Щиро дякуємо колегам з Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського, а особливо Ірині Калініченко та Світлані Горбаньовій, за плідну та конструктивну роботу, гостинність, гарну організацію, а всім учасникам тренінгів – за активність, плідну співпрацю та теплу атмосферу живого спілкування.

 

Ви тут: Головна Новини та події Навчальні тренінги «STREAM-предметів в інклюзивних шкільних групах»