Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ФФМІ здійснює підготовку спеціалістів у сфері ІТ: робототехніка

Факультет фізики, математики та інформатики, ідучи нога в ногу із новаціями на ринку праці та обираючи стратегію STEAM-навчання, здійснює підготовку висококваліфікованих спеціалістів у сфері ІТ, зокрема й у сфері робототехніки. Робототехніка – це прикладна наука, що займається проектуванням, розробкою, будівництвом, експлуатацією та використанням роботів і робототехнічних систем. Робототехніка є серед обов’язкових предметів майже у всіх європейських школах. Головна фішка вивчення цього предмету – практичний формат. І найважливіше – ця наука об’єднує програмування, алгоритміку, логіку, механіку, математику, проектування та фізику.

Саме наші викладачі та випускники працюють у прогресивних школах з робототехніки та програмування, навчаючи майбутніх фахівців у сфері ІТ технологій. Так, у місті Умань в школах RoboCode працює колишній випускник факультету, викладач кафедри інформатики і ІКТ Іван Тягай, випускники нашого факультету Дмитро Дерман та Антон Бабак, у KiberOne викладач кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Олександр Підгорний, у місті Фастів у Дитячому центрі Умка наш випускник Дмитро Єрмак. І цей перелік далеко не весь!

Крім того, наші випускники Анна Семененко, Тетяна Чугай, працюючи вчителями інформатики в закладах загальної середньої освіти, здійснюють підготовку команд школярів на регіональні та Всеукраїнські турніри з робототехніки, а викладачі – отримують запрошення на суддівство в турнірах та олімпіадах з робототехніки.

Тож, якщо ти мрієш отримати чудову освіту та стати висококваліфікованим фахівцем у сфері інформаційних технологій, тоді приєднуйся до команди професіоналів, вступай до НАС – на ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ!

 

Ви тут: Головна Новини та події ФФМІ здійснює підготовку спеціалістів у сфері ІТ: робототехніка