Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ОБЛАШТУВАННЯ ЛАБОРАТОРІЇ «ІНТЕГРАЦІЯ ЗАГАЛЬНОЇ ПРИРОДНИЧОЇ ОСВІТИ»

З метою якісної підготовки майбутніх учителів природничих наук та відповідно до плану впровадження Концепції розвитку педагогічної освіти здійснюється оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти зокрема, переобладнання лабораторій фізики, хімії, біології, та астрономії. Відповідно до вищеназваного плану, у 2019 році Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини отримав фінансування від Міністерства освіти і науки України обсягом 450 тисяч гривень для облаштування на факультеті фізики, математики та інформатики навчальної лабораторії «Інтеграція загальної природничої освіти».

Фінансування дозволило придбати сучасне лабораторне та технічне обладнання для проведення фізичних, хімічних та біологічних досліджень в даній лабораторії, а саме: інтерактивну дошку, проектор, ноутбук, цифровий вимірювальний комплекс з фізики для вчителя, модель діюча «Сонячна система», дозиметр, прилад для демонстрації перетворення світлової енергії, прилад для демонстрації фотоефекту (з набором пластин), динамічна лава з низьким коефіцієнтом тертя, комплекти лабораторні: «Механіка», «Молекулярна фізика і термодинаміка», «Електрика і магнетизм», «Оптика і квантова фізика», набір демонстраційний «Електростатика», мірний посуд тощо.

Створення та функціонування навчальної лабораторії «Інтеграція загальної природничої освіти» спрямоване на формування готовності майбутніх фахівців освітніх програм  Середня освіта (Фізика. Інформатика) , Середня освіта (Фізика. Математика) та Середня освіта (Природничі науки) до професійної діяльності, зокрема, впровадження ключових ідей Концепції «Нова українська школа» та забезпечення їх конкурентоспроможності на сучасному ринку праці.

Дякуємо МОН України та адміністрації Університету за підтримку у розвитку матеріально-технічної бази факультету фізики, математики та інформатики та можливість якісної всебічної підготовки майбутніх педагогів.

 

Ви тут: Головна Новини та події ОБЛАШТУВАННЯ ЛАБОРАТОРІЇ «ІНТЕГРАЦІЯ ЗАГАЛЬНОЇ ПРИРОДНИЧОЇ ОСВІТИ»