Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Семінар на тему: «Академічна доброчесність в університеті»

Академічна доброчесність – це основа якості освіти. Наразі, українська вища освіта змінюється і важливою умовою успішного розвитку є впровадження принципів академічної доброчесності в навчання, викладання та наукову діяльність.

6 грудня на кафедрі фізики і астрономії та методики їх викладання відбувся семінар на тему: «Академічна доброчесність в університеті».

Під час семінару учасниками були розглянуті наступні питання: поняття та ключові цінності академічної доброчесності; види плагіату та методи його виявлення; ghost writing (написання наукових текстів на замовлення); основи формування академічних текстів; правила цитування та оформлення посилань на джерела інформації; передумови створення (автономія ЗВО) і створення доброчесного середовища в університеті (зовнішня і внутрішня система якості освіти). Також обговорено алгоритм, за яким слід покращити освітні програми спеціальностей і навчальних дисциплін кафедри (з врахуванням, зокрема, онлайн-опитувань студентів, роботодавців і випускників); професійний розвиток (підвищення кваліфікації) молодих викладачів з погляду розвитку навичок викладання; розвиток soft skills (соціальних навичок) у студентів; розвиток внутрішньої культури доброчесності.

 

Ви тут: Головна Новини та події Семінар на тему: «Академічна доброчесність в університеті»