Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Студенти факультету фізики, математики та інформатики відвідали Уманський музей освіти

Студенти факультету фізики, математики та інформатики на чолі з куратором Бондаренко Тетяною Володимирівною здійснили цікаву подорож до музею освіти Уманщини, який розташований на території Уманського міського Будинку учителя.

Екскурсійна група з цікавістю вивчала фонди музею історії освітянської справи Уманщини. Музейна експозиція формувалася ще з 1973 року, а у 1975 році відбулося офіційне відкриття музею. Його фундатором став ветеран педагогічної праці 50-60-х років, директор середньої школи №2, історик за фахом – Палій Сергій Пахомович. Експозиція музею охоплює період розвитку освіти Умані з 1766 по 1985 роки. На сьогодні в музеї народної освіти нараховується близько 10 тисяч документів, фотографій, різних експонатів, які відтворюють історію освіти міста. Всі повідомлення, інформація, яка є на стендах та у вітринах історично достовірна, тому що підтверджується архівними документами міста Харкова, Черкас, Києва, Уманського краєзнавчого музею.

Екскурсія була плідною і залишила по собі незабутні враження, збагатила цікавою інформацією з історії розвитку освіти Умані, вчительської справи, ознайомила з педагогами-наставниками, які свято бережуть освітні традиції і створюють нові методики виховання нового покоління.

 

Ви тут: Головна Новини та події Студенти факультету фізики, математики та інформатики відвідали Уманський музей освіти