Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ТРЕНІНГИ З МЕТОДИК ВИКЛАДАННЯ STEAM ПРЕДМЕТІВ

27 вересня 2019 року члени-учасники проекту MoPED від Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (викладачі факультету фізики, математики та інформатики) та Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського провели тренінг «Від класичного уроку до дослідницько-орієнтованого навчання» для учителів закладів загальної середньої освіти та викладачів педагогічних університетів у рамках міжнародного проекту програми ЄС ERASMUS+ «MoPED – Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).

На початку тренінгу члени проекту MoPED розповіли учасникам про особливості дослідницького навчання, визначили основні його характеристики тощо. Об’єднавшись у команди, усі учасники занурилися у процес дослідження, з допомогою тренерів формулювали гіпотези, визначали план дослідження, проводили сам експеримент та підводили висновки. Здійснивши два експерименти тренери повідомили учасникам про цикл дослідницьке навчання (Inquiry Based Learning, IBL), який включає в себе такі етапи: Орієнтація (Orientation), Концептуалізація (Conceptualization), Дослідження (Investigation), Висновок (Conclusion), Обговорення (Discussion). Після короткого теоретичного екскурсу учасники мали змогу продовжити участь у дослідницькому навчання (взяти участь у ще двох експериментах), але вже враховуючи цикли дослідницького навчання.

Щиро дякуємо освітянам з різниx куточків України,  які виявили інтерес (адже відповідно до зареєстрованих учасників тренінг проводився у першій та другій половині дня) до предмету нашого тренінгу, за їх активну участь та доброзичливу атмосферу.

Запрошуємо усіх освітян, які цікавляться інноваціями в освіті, до співпраці та участі у наших наступних тренінгах. Найближча серія тренінгів відбудуться з 07 по 11 жовтня 2019 року за адресою: Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, корпус №2, факультет фізики, математики та інформатики, аудиторія № 314.

 

Ви тут: Головна Новини та події ТРЕНІНГИ З МЕТОДИК ВИКЛАДАННЯ STEAM ПРЕДМЕТІВ