Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування

13 – 14 вересня 2019 року на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (чверть фінал чемпіонату світу зі спортивного програмування АСМ-ІСРС (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest, Центральний регіон).

АСМ-ІСРС є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою, якою цікавляться студенти, що спеціалізуються в сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами (http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 13 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на ІI етапі олімпіади є: С, С++, Java, Python. Користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв’язків здійснюється автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляла команда факультету фізики, математики та інформатики «QWERTY» у складі студентів: Дмитра Джоги, Антона Бабака, Андрія Князєва, тренера Віри Колмакової та керівника групи Марії Медведєвої.

Після реєстрації команд відбулося урочисте відкриття олімпіади. Команди привітали: член-кореспондент Національної академії наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, декан факультету прикладної математики Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, доктор фізико-математичних наук, професор Кісельова Олена Михайлівна; проректор з наукової роботи, доктор хімічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Оковитий Сергій Іванович. Привітали команди з проходженням до 1/4  фіналу чемпіонату світу з дисципліни програмування, та з професійним святом Днем програміста, а також побажали всім успіху при розв’язанні задач, і, звісно ж, гарного настрою та дружнього суперництва.

Головний координатор Хижа Олександр Леонідович, доцент кафедри комп’ютерних технологій, кандидат фізико-математичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України, розповів про правила змагань, та провів жеребкування.

Учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності з необхідним програмним забезпеченням, що забезпечило рівні умови роботи. Змагання тривали з 10:00 до 15:00 години. Після напруженої п’ятигодинної роботи учасників олімпіади запросили на церемонію нагородження, де було оголошено результати та переможців.

Вітаємо наших учасників і бажаємо подальших успіхів!

 

Ви тут: Головна Новини та події ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування