Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

КАФЕДРА ВІЙСЬКОВОЇ ПІДГОТОВКИ

Військова форма, погони, зброя… одразу в нашій свідомості постає образ справжнього чоловіка. Проте не варто забувати про дівчат. Ученим вдалося довести, що жінки теж можуть перебувати на військовій службі. Хоч вони й фізично слабші за чоловіків, але – витриваліші. Перевагою є й жіноча інтуїція, спостережливість, цікавість до найменших дрібниць, деталей. Тому юнаки і дівчата Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини мають змогу пройти військову підготовку офіцерів запасу.

Про особливості навчання за даною програмою студентам другого та третього курсів факультету фізики, математики та інформатики розповів Ігор Миколайович Горбонос, завідувач відділу військової підготовки, підполковник. Він зазначив, що студенти нашого університету мають право паралельно із здобуттям основної спеціальності, навчатися на військовій кафедрі. Але є певні критерії, за якими здійснюється зарахування в курсанти:

  • стан здоров’я, що підтверджується медичною довідкою;
  • рівень освіти – бакалавр.

Тих студентів, які виявили бажання пройти військову підготовку офіцерів запасу та виконали всі умови – зараховують курсантами військової кафедри Сумського державного університету або Військової академії міста Одеси. Термін навчання – 2 роки.

Громадянам, які пройшли повний курс військової підготовки, склали випускний іспит, прийняли Військову присягу та атестовані до офіцерського складу наказом Міністра оборони України, присвоюється первинне військове звання «молодший лейтенант запасу». Надалі перед ними відкривається великий перелік посад у державних органах влади та у військових формуваннях, які визначено законодавством України.

 

За додатковою інформацією звертатись:

м. Умань, вул. Садова, 2;

військово-мобілізаційний відділ УДПУ,

ауд. 107 (старий корпус університету).

 

 

Ви тут: Головна Новини та події КАФЕДРА ВІЙСЬКОВОЇ ПІДГОТОВКИ