Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ПОРАДИ ПЕРШОКУРСНИКАМ

 

Ще рік тому ви були звичайними абітурієнтами і мріяли про вступ, а тепер ваші мрії здійснились! Нове студентське життя геть відрізняється від колишнього шкільного. Саме тому ми надамо декілька порад,які допоможуть студенту-новачку зробити своє життя оптимально збалансованим.

Отже, поїхали:

  1. Приходь завчасно. Зрозуміло, що оточення є новим, через що напочатку ти почуватимеш себе як «не у своїй тарілці». Тож візьми собі за звичку приходити раніше на 10-15 хвилин. Це дасть тобі час звикнути до середовища.
  2. Слідкуй за змінами в розкладі. На відміну від школи, розклад занять може змінюватись, тому частіше звіряй його.
  3. Зроби «базу даних»: список підрозділів факультету, які можуть знадобитися: кафедри, аудиторії, комп'ютерні класи, лабораторії, читальні зали. Тоді ніколи не заблукаєш!
  4. Веди конспекти окремо. Записувати всі конспекти в одному зошиті – економно, але не практично, адже готуватися до іспитів з таких записів буде неймовірно важко. А ще, на зворотному боці запиши прізвище, ім’я і по батькові викладача, який веде заняття. Тоді ти точно ніколи не забудеш, як до нього звертатися.
  5. Май «запас» у сумці. Це одна-дві запасні ручки та один чистий зошит, адже ці речі можуть закінчуватись в найвідповідальніші моменти.
  6. Вчися конспектувати лекції. Вигадай собі систему скорочень, якою користуватимешся. А лекцію не варто записувати дослівно, тільки найголовніше – тільки тези.
  7. Виділяй найважливіше. На лекціях дуже корисно мати при собі ручку червоного чи зеленого кольору або ж маркери – з їх допомогою ти зможеш підкреслювати найбільш важливі тези, ставити відмітки на полях, виділяти нові терміни.
  8. Студентське життя буває раз в житті. Бери активну участь у громадському житті групи й факультету. Крім того, записуйся до різноманітних гуртків, які тобі до душі. Використай студентські роки сповна!

До нового навчального року залишилось два тижні! Факультет фізики, математики та інформатики з нетерпінням чекає на тебе та зробить твої студентські роки драйвовими та неповторними!

 

Ви тут: Головна Новини та події ПОРАДИ ПЕРШОКУРСНИКАМ