Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Всеукраїнська олімпіада Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти з навчального предмета «Математика»

У березні-квітні 2019 року на базі факультету фізики, математики та інформатики проходила Всеукраїнська олімпіада Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти з навчального предмета «Математика». Олімпіаду було організовано з метою виявлення обдарованої молоді та надання їй допомоги у виборі майбутньої професії.

Олімпіада проходила у два тури: перший – дистанційний та другий – очний.

Всього було подано 12 заявок. За результатами дистанційного туру 4 учасника подолали прохідний бар’єр у 75 балів.

6 квітня 2019 року відбувся другий (очний) тур Олімпіади. З вітальним словом перед учасниками виступили декан факультету фізики, математики та інформатики Тетяна Махомета та голова Предметно-методичної комісії Тетяна Поліщук. Тетяна Махомета передала вітальне слово від ректора Університету, повідомила, що дана олімпіада проходить вперше та є актуальною для абітурієнтів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, адже учасники мають можливість отримати додаткові бали до результатів ЗНО з математики при вступі на наступні спеціальності: 014.04 Середня освіта (Математика), 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), 014.06 Середня освіта (Хімія), 014.07 Середня освіта (Географія), 014.08 Середня освіта (Фізика), 014.09 Середня освіта (Інформатика), 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології), 015.10 Професійна освіта (Комп’ютерні технології), 015.21 Професійна освіта (Харчові технології). Крім того, виступаючі повідомили  умови проведення даної Олімпіади, порядок нарахування додаткових балів до сертифікату ЗНО, мотивували учасників до навчання у закладах вищої освіти, а також побажали всім успіху при написанні роботи.

Олімпіадні роботи учнів  оцінювала Предметно-методична комісія у складі: голова комісії Тетяна Поліщук,  кандидат фізико-математичних наук, доцент  кафедри вищої математики та методики навчання математики та  члени комісії  Тетяна Махомета, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики; Ірина Тягай, кандидат педагогічних наук,  доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики; Сергій Рудницький викладач кафедри вищої математики та методики навчання математики.

За результатами очного туру, всі учасники набрали не менше 90% балів. Тому переможцями другого (очного) туру стали:

Перше місце – Петро Геренштейн (95 балів);

Друге місце –  Євгеній Хитрук  (94 бали);

Третє місце розділили  Максим Семенюк та  Владислав Сидоренко (90 балів).

Переможцям бажаємо подальших успіхів у навчанні та вдалої здачі зовнішнього незалежного оцінювання. 

 

Ви тут: Головна Новини та події Всеукраїнська олімпіада Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти з навчального предмета «Математика»