Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Акція "Люблю і читаю Шевченка!"

Тарас Григорович Шевченко – великий геній українського народу. Він зробив неоціненний вклад в українську і світову літератури. З нагоди дня народження Тараса Шевченка на факультеті фізики, математики та інформатики відбулась акція "Люблю і читаю Шевченка!".

У кожному вірші, великого Кобзаря, видно його любов до Батьківщини, до рідної землі. У своїх творах він переживає за людей, які тут живуть, переймається їхньою долею.

Це людина, яку знає і любить світ і яка любила нас, свій народ, і зробила все можливе для того, щоб ми утвердилися як велика сильна нація. Людина - кріпак і академік, людина з надлюдськими обдаруваннями і надлюдською силою, яку він витратив винятково на свій народ, так і не створивши власної родини. Його родиною були ми всі, його діти, нащадки, спадкоємці.  Він - більше, ніж українець, а по-праву - пророк і геній.

Студенти, декламуючи вірші, проживали кожне слово, віддаючи шану і повагу великому поету. Дякуємо активним студентам факультету: Зінченко Юлії, Шевченку Вадиму, Шпитку Дмитру, Лавренюку Богдану та Гончаруку Василю.

 

Ви тут: Головна Новини та події Акція "Люблю і читаю Шевченка!"