Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Вебінари від компанії Clarivate Analytics

Одними з найбільш авторитетних і загальновизнаних у світі джерел пошуку наукової інформації є інформаційні продукти компанії Thomson Reuters. Інформаційні ресурси на платформі Web of Science надають нову якість інформаційним продуктам і послугам.

Web of Science або Web of Knowledge – це пошукова платформа компанії Thomson Reuters, що поєднує реферативні бази даних публікацій у наукових журналах та патентів, в тому числі бази даних, що враховують взаємне цитування публікацій.

Нині це є універсальний інформаційний ресурс, використання якого забезпечує організацію оптимального і ефективного пошуку необхідної інформації практично з усіх основних напрямів наукових досліджень.

Саме тому, 18–20 лютого 2019 року професорсько-викладацький склад  факультету фізики, математик та інформатики взяв активно участь у вебінарах від компанії Clarivate Analytics з питань представлення наукових праць учених у світовій системі наукових комунікацій. Доповідач – кандидат біологічних наук Ірина Тихонкова, фахівець з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Clarivate Analytics.

В цікавій та доступній формі були розглянуто наступні теми:

- можливості платформи Web of Science для науковця;

- в яких виданнях опублікувати власні дослідження;

- авторські ідентифікатори ResearcherID, Publons, Orcid: створення, корегування, функції.

Прослухавши серію вебінарів професорсько-викладацький склад опанував наступні питання:

Як формується платформа Web of Science. Основні ресурси доступні українськими передплатникам. Можливості віддаленого доступу. Пошук та аналіз наукової літератури. Використання фільтрів і тегів, аналіз пристатейної літератури та схожих записів. Оцінка обраної вибірки, звіти по цитуванню, індекс Гірша, збереження результатів.

Підбір і оцінка видання для публікації. Імпакт-фактор, квартиль та інші показники в Journal Citation Reports. Скільки коштує публікація? Чи можна опублікуватися в міжнародному виданні безкоштовно? Оформлення переліку літератури за форматом обраного видання EndNote on-line. Де перевірити чи індексується видання в Web of Science.

Складнощі у пошуку і аналізу здобутків науковця та установи. Авторські профілі ResearcherID, Publons та ORCID, створення та підтримка в актуальному стані. Генерування звіту за публікаціями що проіндексовано у Web of Science Core Collection довільної групи науковців.

Науково-педагогічним працівникам добре відомо, що в останні роки при оцінці результативності науково-дослідницької діяльності освітніх і наукових установ приділяється показникам цитованості наукових праць.

 Крім того, новий Порядок присвоєння вчених звань професора та/або доцента необхідні публікацій у періодичних виданнях, включених до наукометричних баз Scopus або Web of Science.

Тематика вебінарів і питання, що розглядалися викликали жваве обговорення серед професорсько-викладацького складу. Доповідач Ірина Тихонкова надала вичерпні зрозумілі відповіді на всі поставлені питання. Тому такі вебінари є корисними і сподіваємося стануть у нагоді нашим науковцям.

 

Ви тут: Головна Новини та події Вебінари від компанії Clarivate Analytics