Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

година пам’яті «Дорогою ціною…»

На факультеті фізики, математики та інформатики заступник декана з виховної роботи Яна Усатюк спільно з бібліотекарем читального залу №3 Аліною Заверухою провели годину пам’яті «Дорогою ціною…», присвячену до Дня Героїв Небесної сотні та експонували інформаційно-тематичну виставку «Пам’яті Героїв Небесної Сотні». Це пам'ятний день, який відзначають в Україні щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Саме в ці дні, п’ять років тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

Ведучі заходу, студентка 33 групи Мельник Роксолана та студентка 21 групи Денисюк Катерина, ознайомили присутніх з історичними деталями тих подій, демонструючи відеосюжети та озвучуючи страшні цифри втрат… Було показано соціальні відеоролики, які пробуджують свідомість кожного громадянина та піднімають патріотичний дух нації. Хвилиною мовчання, тихою молитвою, вшанували пам’ять загиблих Героїв.

В кінці заходу всі присутні долучились до акції "Ангели пам'яті" таразом виготовили паперових ангелів, як символ чистоти наших помислів у пам’ять про загиблих героїв.

Сьогодні твориться історія, учасниками якої є ми самі. І від кожного з нас залежить доля нашої Батьківщини. Сьогоднішні події в Україні не дають спати кожному свідомому українцю. Знаємо, що на сході нашої держави проходить антитерористична операція, неоголошена війна. Сьогодні, як ніколи, ми повинні допомагати своїй державі, щоб вона була нероздільною, щоб ми мали свою Батьківщину. Ми повинні допомагати своїм воїнам, які гинуть від куль ворога, захищаючи нас і нашу Україну. Словом підтримки, невеликим сувеніром, маскувальною сіткою, продуктами харчування, дитячою молитвою за захисника…! Збережімо нашу Україну!

 

Ви тут: Головна Новини та події година пам’яті «Дорогою ціною…»