Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

СВІЧА ГОЛОКОСТУ НІКОЛИ НЕ ЗГАСНЕ!

Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. 27 січня весь світ вшановує Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У цей день ми приєднуємося до загальної скорботи ім’я якої - Голокост. Тому, з метою проведення просвітницької роботи та вшанування пам’яті жертв Голокосту на факультеті фізики, математики та інформатики  в читальному залі №3  проходить виставка-реквієм «Свіча Голокосту ніколи не згасне!»

Голокост – трагедія людства. Документи та архівні матеріали, що відображають події цього злочину тривалий час були засекреченими. Хроніка голокосту – це біль і жах не тільки для українського народу. Трагічне повсякдення 1941-1943 рр. віддзеркалюють архівні документи та спогади очевидців, представлені на виставці.

Головною метою виставки-реквієму є осуд нацизму в усіх його проявах, збереження історичної пам’яті про знищення мільйонів людських життів і недопущення повторення подій того часу. Голокост, який призвів до винищення третини євреїв і незліченних жертв серед представників інших національних меншин, завжди буде всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередженість. Виставка триватиме до 4 лютого 2019 року. Запрошуємо всіх на перегляд виставки.

 

Ви тут: Головна Новини та події СВІЧА ГОЛОКОСТУ НІКОЛИ НЕ ЗГАСНЕ!