Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

воркшоп «Цифрова освітня трансформація. Що нового?»

6 грудня в Києві відбувся освітній захід від компанії Microsoft, на якому були присутні викладачі кафедри інформатики та ІКТ Бондаренко Тетяна Володимирівна та Ткачук Галина Володимирівна. Під час воркшопу «Цифрова освітня трансформація. Що нового?» зі своїми промовами виступили спікери: – Стеліос Крістакос – CEO Sofia Education Experts ltd, міжнародний експерт; Ольга Свириденко – керівник освітніх програм Microsoft у країнах Центральної та Східної Європи; Наталія Дорош – керівник по роботі Microsoft з закладами освіти в Україні, країнах Балтії та Грузії.

В сучасному cвіті, майбутнім професіоналам своєї справи вже недостатньо просто бути талановитими та мати профільну освіту. Важливо бути в тренді та встигати вловлювати тенденції динамічного світу. Саме під час цього освітнього заходу учасники воркшопу обговорили питання необхідності трансформації освіти, виявили сучасні тренди в технологіях та на ринку праці.

Висвітлювалися наступні питання: можливості платформи Azure, її застосування в освітньому і науковому процесах, робота з машинним навчанням, віртуальними машинами, інструмент збереження даних, служба ботів та інтернет речей.

Компанія Microsoft підтримує і реалізовує проекти в напрямку автоматизації управлінських процесів, високопродуктивних обчислень. Завдяки таким технологіям науковці мають змогу використовувати ресурси і технології Microsoft, базовані на обчислювальних кластерах для вирішення сучасних обчислювальних завдань, пов’язаних з обробкою результатів досліджень. Ці процеси дозволяють отримати результат у сотні разів швидше в порівнянні з тим, якби аналогічні розрахунки проводились у звичайних умовах.

Для задоволення існуючих потреб навчальних закладів компанія Microsoft пропонує використовувати хмарну платформу Microsoft Azure, яка надає можливість розробки і виконання програм та зберігання даних на серверах, розташованих в розподілених центрах обробки даних компанії.

Сьогодні переважна більшість користувачів вже мають справу з хмарними сервісами, навіть не задумуючись про це. Адже будь-які поштові служби і файлові сховища базуються на хмарних технологіях.

Звичайно, для навчальних закладів це є новим і тому вони до цього можуть ставитись з пересторогою. Найбільше занепокоєння може викликати питання захисту персональних даних, котрі зазвичай обробляються на власних серверах вишів у їх локальних обчислювальних мережах. Однак часто ці локальні сервери не мають необхідної потужності, не є достатньо надійними – виходять з ладу чи не справляються із навантаженням. При правильному підході до запровадження гібридної архітектури, можливо зберігати персональні дані у приміщеннях ВНЗ – на «землі», а обробку інших даних, що потребують більших обчислювальних потужностей, здійснювати у «хмарі» Microsoft Azure.

У рамках заходу представники компанії розповіли про можливості розвитку співробітництва у напрямку спільного впровадження в освітній процес сучасних програм та проектів від Microsoft, які дозволять студентам та викладачам отримувати актуальні знання.

 

Ви тут: Головна Новини та події воркшоп «Цифрова освітня трансформація. Що нового?»