Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Об'єднане заняття гуртків: “Упровадження STEM в загальноосвітній школі” та “Впровадження елементів робототехніки на уроках фізики загальноосвітньої школи”

28 листопада на базі факультету фізики, математики та інформатики відбулося об'єднане заняття гуртків: “Упровадження STEM в загальноосвітній школі” (керівник Сергій Терещук) та “Впровадження елементів робототехніки на уроках фізики загальноосвітньої школи” (керівник  Марина Декарчук). Заняття було проведено викладачами кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання та учителями навчальних закладів міста Умані - доцентом  Сергієм Терещуком, викладачем ДНЗ “Уманський професійний аграрний ліцей” №36  Ганною Солтусенко, учителем ЗОШ №3  Дмитром Дерманом.

В ході заняття було продемонстровано цікаві досліди й експериментальні установки. Ганна Солтусенко продемонструвала особливості роботи навчального комплексу “Ейнштейн” для кабінету фізики.

Член академічної групи проекту "Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних інструментів викладання" (MoPED - №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP) Сергій Терещук продемонстрував методичні особливості роботи із мобільним додатком Science Journal, який дозволяє використовувати датчики смартфону для виконання експериментів з фізики і створювати проекти в рамках STEM освіти. Також студенти дізнались, що таке STEM, STEAM та STREAM освіта.

Дмитро Дерман розповів про можливості мікроконтролера Arduino для розробки STEM-проектів. Продемонстрував роботу маніпулятора та робота із різними датчиками (інфрачервоні датчики відстані, датчик газу, датчик освітленості тощо).

 

Ви тут: Головна Новини та події Об'єднане заняття гуртків: “Упровадження STEM в загальноосвітній школі” та “Впровадження елементів робототехніки на уроках фізики загальноосвітньої школи”