Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Співробітництво з Вінницьким гуманітарно-педагогічним коледжем

У рамках співробітництва факультет української філології та факультет фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини плідно співпрацюють з Вінницьким гуманітарно-педагогічним коледжем.

Традиційно відбуваються засідання Всеукраїнського науково-методичного семінару «Теорія і практика підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури», необхідною складовою є пробне тестування, оскільки воно дає можливість ознайомитися зі стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт; пройти пробний тест і попрактикуватися в заповненні бланків відповідей; навчитися ефективно розподіляти час; оцінити свій рівень навчальних досягнень. Адже студентам вишів, які у 2019-му отримуватимуть атестат про повну загальну середню освіту, потрібно буде проходити державну підсумкову атестацію в формі ЗНО з двох предметів. Першим буде тестування з української мови і літератури, а другим - на вибір математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття). Про це йдеться у Наказі МОН, яким врегулювано проведення ЗНО 2019 року 

 

 

За сприяння відділу професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки та особисто канд. пед. наук, доц., помічника ректора Цимбал-Слатвінської С.В. викладачами кафедри практичного мовознавства канд. філол. наук, доц. Січкар С.А., канд. філол. наук, доц. Хлистун І.В. та старшим викладачем кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій Паршуковою Л.М. було організувано та проведено безкоштовну пробну сесію ЗНО з української мови і літератури для студентів ІІ курсу.

 

 

Цікавим та змістовним був майстер-клас з підготовки до складання ЗНО від О.М. Авраменка, очільника робочої групи з розробки програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. «Творчий підхід, компетентнісні завдання та чітка мотивація – три кити на яких тримається успішне складання ЗНО», порада від  упорядника посібників для проведення державної підсумкової атестації в українських школах та переможця усеукраїнських конкурсів підручників.

 

 

     

 

Ви тут: Головна Новини та події Співробітництво з Вінницьким гуманітарно-педагогічним коледжем