Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

До 2032 року на Марсі висадяться перші люди – керівник Mars One

Для відправки перших чотирьох поселенців на Марс потрібно 6 млрд доларів. Фото: pixabay

Перші люди висадяться на Марсі до 2032 року. Про це повідомив еміратській газеті Khaleej Times один з керівників програми Mars One, метою якої є колонізація Червоної планети Бас Лансдорп.

За його словами, фінансування проекту практично завершилося і наступна стадія розпочнеться в 2019 році.

Раніше планувалося запустити місію Mars One в 2022 році. Однак через брак фінансування перший виліт на Марс зрушили на 2031 рік.

Відомо, що заявки на участь у проекті подали 200 тисяч осіб, які готові провести життя на Червоній планеті, однак в шорт-лист потрапила всього сотня.

"У 2012 році ми сподівалися, що перші люди досягнуть Марса в 2023 році. Але затримка значна, в основному через фінансування. Зараз все вирішилося, і ми готові до нового етапу", – заявив Лансдорп.

На новому етапі з авіаційно-космічними компаніями і новими співробітниками підпишуть контракти, а також виберуть 40 претендентів з 100 бажаючих полетіти на Марс. У підсумку в 2031 році на Червону планету полетять лише четверо – двоє чоловіків і дві жінки. Вони проживуть на Марсі два роки, в 2034-му до них приєднається наступна партія поселенців, в 2036 році – ще одна і так далі.

"Причина, з якої наша місія має хороші шанси на успіх, це те, що ми пропонуємо план постійних поселень і нам не доведеться розробляти технологію повернення людей на Землю", – зазначив співрозмовник газети.

Для відправки перших чотирьох поселенців програмі потрібно шість мільярдів доларів.

Перші мешканці будуть вирощувати сільськогосподарські культури. Планується, що вони проведуть на Червоній планеті залишок свого життя і спробують створити там людську цивілізацію. Для цього на Землі вони отримають всі необхідні навички.

Раніше Ілон Маск заявив, що заселить Марс людьми. Перший політ володар багатомільярдних статків намітив на 2024-2025 роки.

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини сучасної науки До 2032 року на Марсі висадяться перші люди – керівник Mars One