Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

Створено сонячну піч, що в п'ять разів ефективніше гриля

 

Компанія One Earth Designs створила портативну грубку, яка повністю працює на сонячній енергії. На ній зручно готувати їжу під час відпочинку на природі або у дворі свого будинку. Піч SolSource Sport нагрівається у п'ять разів швидше, ніж вугільна решітка, вона компактна, не забруднює навколишнє середовище, її можна встановити в будь-якому місці під сонцем.

Корисні пристрої, що працюють на енергії сонця, дуже актуальні та популярні в останні роки. Багато компаній створюють сонячні дегідратори і колектори та постійно вдосконалюють свої розробки.

SolSource Sport — найсучасніша компактна «сонячна» грубка. Вона дозволяє готувати смачні страви на відкритому повітрі, використовуючи лише енергію сонця. На ній можна приготувати все — від гарячої кави до смажених ковбасок. Максимальна вага їжі, яку можна встановити на грубці, 4,5 кг.

Її принцип роботи простий: SolSource Sport фокусує сонячне світло на каструлі за допомогою ефективних відбивачів, що забезпечує інтенсивний нагрів (максимальна температура в центрі 200 С). При цьому її неробоча поверхня залишається прохолодною на дотик, і вона безпечна у використанні.

SolSource Sport проста в користуванні, компактна і зручна для перенесення: легко поміщається в сумку довжиною 61 см, висотою 44 см і важить близько 4,5 кг. А зібрати і розібрати грубку можна менш ніж за 5 хвилин. SolSource Sport працює тільки від сонячної енергії, без полум'я і, головне, без утворення нагару. Її можна взяти з собою в похід або на пікнік, використовувати в державних і національних парках, де заборонений відкритий вогонь.

SolSource Sport можна використовувати:

• як гриль на задньому дворі і балконі;

• на кемпінгах;

• для барбекю на пляжі або пікніку;

• для приготування їжі в багажнику авто (tailgating);

• під час катання на човні.

Ця універсальна піч дозволяє готувати на грилі, смажити, кип'ятити, обсмажувати або нагрівати їжу. При цьому не потрібно купувати спеціальний посуд, можна використовувати наявний.

SolSource Sport працює в різних положеннях сонця — від однієї години до сходу сонця до однієї години до заходу сонця і при температурі повітря від -1 °C до 38 °C. Навіть якщо на вулиці лежить сніг, але світить сонце, SolSource Sport все одно буде працювати. І оскільки сонячне світло є єдиним необхідним паливом, SolSource Sport не виробляє викидів вуглекислого газу.

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини сучасної науки Створено сонячну піч, що в п'ять разів ефективніше гриля