Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ НА ФФМІ

28 червня 2022 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбувся круглий стіл на тему: «Конституція – фундамент для існування будь-якого суспільства і держави».

Зі вступним словом виступила заступник декана з виховної роботи Інна КРИВОРУЧКО, яка оголосила мету заходу та поділилась цікавими фактами про Конституції різних країн світу.

Студентка І курсу Марина НЕФЕДОВА розповіла про історію українського конституціоналізму та виокремила, що особливістю конституціоналізму є демократизм, повага до суспільних та індивідуальних прав. Ці засади формувалися протягом століть у відповідності до національного характеру українців, способу життя, цінностей і суспільних відносин.

Наталя ПОПЕРЕЧЕНА, студентка ІІІ курсу наголосила, що прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина та сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Студентка І курсу Тетяна ІСЬКО розказала історію «народження» основного закону України та проаналізувала етапи Конституційного процесу незалежної України.

Юлія ЗІНЧЕНКО, студентка IV курсу детально охарактеризувала Конституційні права, свободи та обов’язки громадян України, а саме: права людини, механізм захисту прав людини, класифікацію прав і свобод.

Підбиваючи підсумки круглого столу – студентка ІІІ курсу Дар’я ПОТЕЛЕЩЕНКО провела вікторину «На скільки добре ви знаєте Конституцію України?». Така невимушена атмосфера, яка панувала під час круглого столу допомогла студентам відволіктись від сучасних реалій та поспілкуватись в колі друзів.

 

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини та події ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ НА ФФМІ