Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

Викладачі кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук взяли участь у семінарі вчителів

03 травня 2022 року на базі Уманської загальноосвітньої школи I-III ступенів №9 Уманської міської ради Черкаської області відбувся семінар-практикум вчителів біології закладів загальної середньої освіти Уманської МТГ на тему «Основні підходи до організації сучасного безбар’єрного освітнього середовища».

Співорганізатором заходу виступив Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. В рамках співпраці між закладами загальної середньої та вищої освіти до семінару долучились і викладачі кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук факультету фізики, математики та інформатики. Зокрема, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Гнатюк провела майстер-клас для вчителів з використання мобільних застосунків на уроках природничих дисциплін в закладах освіти. Кандидат фізико-математичних наук Юлія Решітник закцентувала увагу на корисності та зручності Google Workspace for Education (безкоштовного пакету хмарного програмного забезпечення та цифрових інструментів від компанії Google) для організації дистанційного навчання.

До семінару долучилась також стейкхолдер ОПП Середня освіта (Природничі науки) початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти, кандидат психологічних наук, доцент, голова громадської організації «Одеська обласна організація медико-психологічно-педагогічної допомоги» «Здорове суспільство» Оксана Кривоногова, яка презентувала власний досвід з використання альтернативної і додаткової комунікації в закладах освіти.

Крім того, семінар включав доповіді про: використання цифрових технологій у формуванні ключових компетентностей під час вивчення біологічних дисциплін та у створенні безбар’єрного освітнього простору під час вивчення біології (Ігор Красноштан, Тетяна Небикова), проектування педагогічної діяльності (Олена Опатан) та безбар’єрну освіту на уроках біології (Інна Посна).

Під час підведення підсумків семінару Тетяна Плющ висловила щиру вдячність усім організаторам практичного семінару, який, на думку його учасників, пройшов успішно.

 

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини та події Викладачі кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук взяли участь у семінарі вчителів