Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ФФМІ У конференції-виставці «Сучасні рішення для освіти 2021»

17 червня, на базі Вінницького національного технічного університету, пройшла конференція-виставка «Сучасні рішення для освіти 2021», до якої долучилися й викладачі факультету фізики, математики та інформатики, адже факультет активно впроваджує сучасні тренди в освітній процес.

На виставці було представлено нові освітні рішення з робототехніки,  мультимедійного обладнання, дидактичних матеріалів, навчальних посібників, а також комп'ютерної техніки та периферійного обладнання.

На початку конференції директор компанії, який був організатором даного заходу, ТОВ «Поділля фінанс» Богдан Гвяздовський розповів, що мета виставки – показати освітянам та всім бажаючим кращі інноваційні рішення, які можна використовувати у навчальному процесі. Важливим елементом таких рішень є мультимедійне та комп’ютерне обладнання, яке презентувала компанія.

Представник компанії «ERC», яка імпортує комп'ютерну техніку в Україну, Дмитро Рогачов, розповів про використання в освіті 3D сканерів та принтерів. Він зазначає, що  використання техніки для побудови 3D об’єктів при вивченні точних дисциплін значно покращує сприйняття інформації школярами та студентами. Крім того, Дмитро зазначив, що нові, інноваційні 3D принтери з функцією кольорового друку вже зараз доступні для використання в освітньому процесі. Що було надзвичайно актуально для факультету фізики, математики та інформатики, який активно розпочав роботу щодо навчання студентів 3D друку та 3D моделюванню.

Не менш важливою частиною конференції була презентація директора компанії Briolight Андрія Васильєва, який представив інтерактивне обладнання для освіти та реабілітації. «Ми додаємо до процесів освіти технології XIX століття. Діти, граючись, лікуються. Наприклад, займаючись на інтерактивній підлозі, у дітей покращується моторика та логіка. Під час розробки обладнання працюємо з психологами, психотерапевтами, реабілітологами, враховуємо потреби дітей на візках», – зазначає Андрій Васильєв.

Зі своїми освітніми рішеннями також виступили представники компаній Lenovo та Epson, які презентували комп’ютерну техніку та периферію.

Пізнавальною була також доповідь представника скаутського технічного руху IT-scouts, Антона Хльоби, який розповів про переваги занять робототехнікою та програмуванням, а також надав консультацію, щодо апаратного та програмного забезпечення для розвитку даних галузей у закладах освіти.

Представники різних компаній надали достатньо цікавої та корисної інформації щодо впровадження своїх освітніх рішень в освітній процес, це значно допоможе з вибором програмних та апаратних засобів відповідно до потреб закладів освіти.

 

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини та події УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ФФМІ У конференції-виставці «Сучасні рішення для освіти 2021»