Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

НАВЧАЛЬНІ ТРЕНІНГИ У РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ПРОЕКТУ «MoPED» В ДЗ «ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ К.Д. УШИНСЬКОГО»

Команда викладачів нашого університету взяла активну участь у навчальних тренінгах, які протягом кількох днів (13 – 16 травня 2019 року) проводили колеги-партнери з Кіпрського університету у рамках проекту «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED» (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP) у Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського».

До команди від Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини для участі в тренінгах увійшли: декан факультету фізики, математики та інформатики Тетяна Махомета, доцент кафедри вищої математики та методики навчання математики Ірина Тягай, завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Марія Медведєва, професор кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Сергій Терещук, доценти кафедри іноземних мов Людмила Загоруйко, Світлана Шумаєва та Галина Іванчук, аспірант кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Віталій Дубовик.

У ході тренінгів колеги з Кіпрського університету значну увага приділяли використанню інноваційних методів викладання в освітньому процесі, зокрема організації дослідницького навчання предметів STEAM. Предметом активної дискусії стали питання щодо проведення навчальних експериментів у групах, кооперативного навчання та ролі вчителя в його організації, технології колаборації при створенні дослідницьких середовищ навчання на платформі Go-Lab. Учасники тренінгу навчились проектувати, створювати та використовувати дослідницькі навчальні середовища відповідно до проведених емпіричних досліджень, ознайомились із етапами дослідницького навчання, вимогами до навчального контенту ILS (Inquiry Learning Space), можливостями організації групової роботи при проведенні досліджень, технічною та методологічною підтримкою на всіх етапах виконання цих завдань. Жваве обговорення супроводжувало процес представлення групових ILS-проектів, які можуть бути впроваджені в освітній процес закладів загальної середньої освіти.

Не менш захоплювальними були практичні завдання з використання цифрових інструментів для розвитку критичного мислення, а також представлення досвіду організації практико зорієнтованого навчання майбутнього вчителя в університетах Республіки Кіпр та ін. Результати тренінгів є корисними для викладачів нашого університету і будуть використані у процесі розроблення нових курсів для майбутніх педагогічних працівників.

За результатами цих навчань члени академічної групи організують навчальні тренінги для викладачів УДПУ, які здійснюють підготовку фахівців спеціальностей 014 Середня освіта (за спеціальностями), для вчителів уманського регіону.

По завершенню тренінгів всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини та події НАВЧАЛЬНІ ТРЕНІНГИ У РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ПРОЕКТУ «MoPED» В ДЗ «ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ К.Д. УШИНСЬКОГО»