Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

«Кібербулінг як проблема порушення прав людини»

29 листопада студентами 24 групи факультету фізики, математики та інформатики, куратор Леся Паршукова, було проведено годину спілкування «Кібербулінг як проблема порушення прав людини».

В сучасному світі комп’ютер з Інтернетом став для дітей не лише інструментом для навчання та розваг, а й небезпекою. І все частіше батьки та педагоги стали помічати негативний вплив Інтернету на психологічне, емоційне і фізичне здоров’я дитини. Студенти охарактеризували поняття «кібербулінг»; розкрили проблему «розважального медіанасильства», її зв'язок з порушенням прав людини; показали негативний  вплив інформаційно-комунікативних технологій на моделювання поведінки молоді.

В ході спілкування розглядалися такі питання:

- Які права дитини порушуються розповсюдженням відео-та фото зображень за допомогою мобільного зв'язку чи через Інтернет із насильницьким та аморальним змістом: побиття однолітків, статеві акти, різноманітні форми приниження тощо?

- Що відчувають,  на вашу думку, ті, хто зазнав кібербулінгу?

- Що ви можете запропонувати своїм одноліткам, щоб цього не сталося

На завершення бесіда заступник декана з виховної робюоти Яна Усатюк запропонувала узагальнити які ж кроки потрібно робити шоб протидіяти агресивній поведінці?

Висновком студентів стали такі поради:

-  батькам заохочували неагресивну поведінку своїх дітей;

-  намагатись відгородити їх від теленасилля, завчасно оцінюючи зміст програм;

- доцільно переглядати телевізійні програми разом з дітьми і коментувати їх, збуджуючи чутливість до страждань, що викликані актами насилля;

- громадський контроль подібної продукції у телепросторі

- кожен має право на повагу і доброзичливе ставлення в інтернеті.

 

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини та події «Кібербулінг як проблема порушення прав людини»