Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

Година поезії Павла Тичини на факультеті фізики, математики та інформатики

Кожного великого митця історія нагороджує гучним найменням, у якому відбивається сутність його творчості. Шевченка вона назвала Кобзарем, Франка — Каменярем, Горького — Буревісником, Лесю Українку — поетесою-другом робітників, Коцюбинського — сонцепоклонником.

Новатор! Так вслід за Горьким нарекла історія Павла Тичину, виділивши цим самим одну з найяскравіших рис його творчості. Він належить до митців, котрі скрізь і завжди дошукувалися "свого кореня" і "свого глагола". Він вмів піднестись на ті верховини, куди не ступала нога його попередників.

Павло Тичина – поет надзвичайної музичності. Не лише поет, а й  публіцист, критик та історик літератури, перекладач, редактор, видатний громадський і державний діяч, академік, лауреат державних премій, міністр. І все це одна людина!

Тому, творчості цієї великої людини, ім’я якої носить наш університет, було присвячена Година поезії Павла Тичини на факультеті фізики, математики та інформатики

В рамках заходу студенти дізналися цікаві факти з життя поета, познайомилися з кращими зразками його творчої спадщини.  Декламуючи вірші Павла Тичини, студенти спробували торкнутися дивного світу поезії, відчути її серцем і осягнути розумом, переконатися у її неординарності.

Будучи людиною універсального таланту, Павло Тичина залишається у свідомості сучасників одним із найобдарованіших поетів ХХ ст., новатором української поезії, окрасою нашої літератури.

 

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини та події Година поезії Павла Тичини на факультеті фізики, математики та інформатики